Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi, are 31 de ani și se declară a fi „Transylvanian anticapitalist in Paris“. În urmă cu câțiva ani povestea că a început trei facultăți, dar nu a terminat niciuna.
Oana Lasconi, care s-a declarat „dezgustată” și „dezamăgită” de mama sa, Elena Lasconi,pentru că a votat pentru familia tradițională, mărturisea, în 2018, că a început trei facultăți, fără să termine vreuna: Facultatea de Știinte Politice, Facultatea de Drept și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cu specializare în literatura rusă.
Rusa e o limbă superbă
„Nu mi s-a părut foarte important să închei nici una dintre ele, chiar dacă domeniile în sine încă îmi plac foarte mult. Rusa e o limbă superbă, mi se pare că sună foarte frumos și asta m-a atras la ea, pe lângă faptul că citeam Ilf și Petrov la vremea respectivă și mi-ar fi plăcut să înteleg genul ăsta de umor în original. Ideal, aș citi totul în original, însă nu mă văd străduindu-mă prea tare cu limba greacă, de exemplu. Am învățat alfabetul chirilic, niște construcții simple de una singură și m-am gândit că ar fi bine să am o diplomă, dacă tot plănuiam să fac asta. Nu mi-a luat mult să-mi dau seama că diploma nu a fost necesară, la fel cum am procedat și cu celelalte facultăți. La Drept am încheiat un an, însă fix de atât am avut nevoie, întrucât am rămas cu niște cunoștințe de drept roman și câteva fraze lungi în latină, ceea ce e super când ieși cu prietenii în oraș. În timpul facultății de Drept, am realizat că vreau să fiu independentă și să lucrez, așa că mi-am început cariera cu un job entry level la Ubisoft. Atunci, nu părea o afacere prea bună, însă s-a dovedit a fi cea mai bună alegere din lume!”, povestea Oana Lasconi.
Mama trebuie să prezinte sau să vorbească despre multe nenorociri
La acea vreme, scrie Adevarul, avea 25 de ani și prezenta știrile săptămânii pentru fanii jocului World of Tanks, un joc de strategie extrem de popular, care a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare număr de jucători prezenți online în același timp – aproape o sută de mii.
„În ceea ce privește job-ul pe care îl am eu versus jobul pe care îl are mama, trebuie să fiu sincera: cred că al meu e mai distractiv. Mama trebuie să prezinte sau să vorbească despre multe nenorociri. Pentru mine, totul e mult mai pozitiv și niciodată nu trebuie să intervievez persoane care au trăit traume groaznice. În schimb, vorbesc cu developeri care lucrează la niște hărți superbe în grafică ultimul răcnet, de exemplu. E cu totul și cu totul altceva din punctul ăsta de vedere”, povestea Oana.
Elena Lasconi a mărturisit, într-un interviu pentru publicația Life, că Oana a crescut mai mult la Hațeg, la părinții ei. „Multă vreme mi-am ținut copilul la Hațeg, la ai mei, nu știu ce m-aș fi făcut fără mama și tata!, mergeam la ei în weekend-uri, uneori plecam corespondent în diverse locuri din țară, am fost și corespondent de război în Afganistan, iar toate astea au însemnat tot atâtea răni pentru relația mea cu Oana. Sigur că ne iubeam, că eram cât de aproape puteam de ea, că mă vedea ca pe o zână, iar ea era salvarea mea. Dar distanța era de ne-evitat“.
După mineriada din 1999, s-a mutat la ProTv în București, apoi a înscris-o și pe Oana la o școală din cartier când era în clasa a V-a. „Cred că nici ea nu mai suporta să stăm departe una de cealaltă. Mi-aduc aminte și acum un moment din gară, când ne-am revăzut, iar ea a început să alerge după mine, s-a împiedicat, a căzut și și-a julit picioarele. Te sfâșie să vezi așa ceva“, povestea Elena Lasconi în 2019.
Oana Lasconi, fiica Elenei Lasconi (primar în Câmpulung Muscel), a criticat-o pe mama sa pentru faptul că a mers să voteze „Da” la referendumul pentru familia tradițională, declarându-se „dezgustată” și „dezamăgită” pentru faptul că a arătat că e „homofobă.
Be the first to write a comment.