Președintele USR Cătălin Drulă, care a anunțat pe Facebook că „i-a cerut (n.r. Elenei Lasconi) retragerea din campania pentru europarlamentare”, susține că nu a forțat-o pe Lasconi să se retragă, decizia fiind luată „de comun acord”.

Invitat la TVR Info în plin scandal generat de retragerea Elenei Lasconi de pe lista USR pentru europarlamentare, Cătălin Drulă a oferit explicații suplimentare despre acest caz. Liderul USR a spus că Elena Lasconi nu a comis un delict de opinie prin faptul că a anunțat că a votat DA la referendumul pentru familie.

A fost o decizie de a se retrage dintr-o campanie pe care nu a dorit să o afecteze

„Într-o situație comunicațională care a escaladat pe o temă sensibilă și legată și de o zonă personală a decis că pentru a nu afecta campania și ce urmează în USR, a decis să facă acest pas de a se retrage”, a declarat Drulă, care a subliniat că nu a forțat-o pe Lasconi să se retragă de pe lista pentru europarlamentare.

„Nu a fost dată afară (n.r. de pe listă). A fost o decizie de a se retrage dintr-o campanie pe care nu a dorit să o afecteze. Am avut o discuție cu colega mea și am ajuns la această concluzie comună. Ea a cerut Biroului Național să ia act de decizia ei”, a spus Cătălin Drulă la TVR Info.