Un polițist în vârstă de 28 de ani a fost înjunghiat în piept de un băiat de 14 ani, luni seara, în comuna Berceni, județul Ilfov. Un echipaj fusese solicitat, printr-un apel la 112, să intervină la locuința minorului pentru că era recalcitrant.

Băiatul era cunoscut cu probleme psihice și este posibil să nu-și fi luat tratamentul în această seară, iar în momentul în care agentul a intrat în casă, pentru a-l calma, acesta l-a atacat cu un cuțit. Polițistul a fost transportat de urgență la spitalul Sf. Ioan din Capitală, în stare conștientă.

„La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 21:34, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Ilfov a fost sesizat prin apel 112, de către un membru al unei familii, din comuna Berceni, cu privire la internarea unui minor, care prezenta un comportament recalcitrant, la o unitate medicală de specialitate. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul orașului Popești-Leordeni, iar la momentele desfășurării intervenției, unul dintre polițiști a fost agresat fizic în zona pieptului, prin lovire cu un corp contondent, de către minorul în cauză. La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care a acordat primele îngrijiri polițistului rănit, urmând ca acesta să fie transportat la o unitate spitalicească din București, pentru acordarea îngrijirilor de specialitate”, se arată într-un comunicat al IPJ Ilfov.

În cele din urmă, agresorul a fost imobilizat și se află în custodia polițiștilor, urmând ca în acest caz să se procedeze conform actelor normative în vigoare.