Fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a fost părăsit de soție la trei luni după ce magistrații l-au condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, într-un dosar de corupție în care a fost acuzat de procurorii DNA că ar fi încasat aproximativ trei milioane de euro de la un om de afaceri. Judecătorii au pronunțat deja divorțul soților Blejnar, iar cei doi au decis, de comun acord, ce urmează să se întâmple cu averea și cei doi copii pe care îi au împreună.
În luna iulie a anului trecut, Sorin Blejnar a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare după ce procurorii DNA l-au acuzat că ar fi încasat, printr-o firmă fantomă, un comision de aproximativ trei milioane de euro de la un om de afaceri căruia îi mijlocise un contract cu ANAF.
Trei luni mai târziu, Andreea Florentina Blejnar, soția lui, a introdus acțiune de divorț la Judecătoria Sectorului 1. În mod oficial, judecătorii au decis desfacerea căsătoriei la data de 12 decembrie, anul trecut, cu acordul părților.
Potrivit portalului instanțelor de judecată, cei doi s-au înțeles ca fosta soție să păstreze numele dobândit prin căsătorie, respectiv acela de Blejnar, stabilirea locuinţei minorilor, care vor sta la mamă iar exercitarea autorității părintești să fie făcută de ambii părinți.
Blejnar, obligat să plătească pensia alimentară pe ultimele șase luni
În același timp, Sorin Blejnar a fost obligat de instanță să contribuie la creșterea și educația copiilor cu o treime din venitul minim net pe economie pe ultimele șase luni, începând cu data de 13 august 2020, când a fost introdusă acțiunea de divorț şi până la împlinirea majoratului de către copii.
Sorin Blejnar a fost trimis în judecată în 16 decembrie 2016, pentru trafic de influenţă. Potrivit procurorilor DNA, în anul 2011, în contextul iniţierii unor proceduri de achiziţii publice la nivelul ANAF, Blejnar a acceptat din partea omului de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă 20 la sută din valoarea unor contracte.
În acest sens, Blejnar i-a cerut lui Dan Stroe, pe atunci director de achiziţii şi investiţii publice în ANAF, să ia măsuri astfel încât firma Romsys, controlată de Berdilă, să obțină contractele respective.
În schimb, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, Sorin Blejnar şi subalternul său ar fi primit 13.172.520 de lei, printr-o firmă ”fantomă” controlată de ei, cu care societatea omului de afaceri încheiase mai multe contracte fictive. Din această sumă, lui Blejnar i-ar fi revenit 12.513.894 de lei, adică aproximativ trei milioane de euro.
Be the first to write a comment.